Biomassa

Chippen in container carrier Chippen rechtstreeks in walking-floor Om een totaal pakket in de bosbouw aan te kunnen bieden hebben wij een aantal jaren geleden een Chipper aangeschaft, de Dutch Dragon EC6060. Met deze Chipper worden door invoer van takhout houtchips gemaakt.
De Chipper wordt geplaatst op een Forwarder en is daardoor mobiel tijdens chipwerkzaamheden en kan tevens het terrein in.
De houtchips worden vanaf de Chipper in de containers geblazen waarna de chips vervoerd worden naar een depot, of geladen worden met vrachtauto met kraan, of door wisselen van containers die de chips verder transporteren
 Aangezien de vraag naar biomassa toeneemt hebben wij in 2015 een 2e chipper aangeschaft.
Met de Dutch Dragon EC6060 hadden wij goede ervaringen derhalve hebben wij voor dit merk gekozen . Het verschil met onze andere Dutch Dragon EC6060 is dat de nieuwe Chipper een hoogkiep container, zgn. chipbox heeft met een inhoud van 22 m³. Hiermee kan efficiĆ«nter worden gewerkt. Zie bijgevoegde foto. Daarnaast kan de chipper met chipbox ook zelfstandig langs smalle paden opereren aangezien de chips meteen opgevangen worden in de chipbox zonder carrier nodig te hebben.
Onze carrier is een JCB Dumper die is omgebouwd tot een carrier met een haakarmsysteem voor 40m³ containers.

Dutch Dragon EC6060 met chipbox en JCB Carrier